Sıkça Sorulan Sorular
1.Soru: Koçluk meslek olarak tanınıyor mu?
1.Cevap:29.06.2013 tarihinde 28692 sayılı resmi gazetede yayınlanması ile birlikte koçluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak meslek olarak tanımlanmıştır.
2.Soru: Koçluk eğitimi almak için hangi şartları sağlamalıyım?
2.Cevap: Mesleki ve kişisel gelişimine önem veren potansiyelini keşfetmek isteyen insan odaklı yaklaşımı benimseyen, kendisinin ve başkalarının gelişimine katkı sağlamak isteyen kişiler katılabilir.
3.Soru: Sertifika programı ne kadar sürüyor?
3.Cevap: Gelecek Nesil Profesyonel Koçluk Sertifika Programı 1.Kurs:70 Saat 2.Kurs: 35 saat olmak üzere toplam 105 saat sürmektedir. Bu süreç 3 ay ile 6 ay arasında bir zaman dilimini kapsar.
4.Soru: Eğitimden sonra bizi nasıl bir süreç bekliyor?
4.Cevap: Gelecek Nesil Profesyonel Koçluk Sertifika Programı tamamlandıktan sonra koçlar 2 ay boyunca “Yolda Kal Koçluk Al” gelişim programında Co-Coaching ve Triad süreçlerine dâhil olarak eğitimde kazandıkları beceri ve yetkinlikleri uygularlar. Bu sürecin sonunda koçlar Ctos Academy’nin projelendirdiği sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamındaki çalışmalarda gönüllü koç olarak yer alırlar.
5.Soru: Akredite eğitim sürecini tamamlamak için neler yapmalıyım?
5.Cevap: Gelecek Nesil Profesyonel Koçluk Sertifika Programı içerisindeki 7 saat grup, 3 saat bireysel mentörlük çalışmasını ve 20 saatlik koçluk uygulama pratiklerini, dokümanlarını Ctos Academy’ye ait dijital koçluk platformu içerisindeki kendi adınıza ait dosyaya yüklemiş olmanız gerekmektedir.
6.Soru: “Yolda Kal Koçluk Al” gelişim programına nasıl katılabilirim?
6.Cevap: Ctos Academy Sertifika programını bitiren katılımcılar programa doğrudan dahil olmaktadır. Sertifika programlarına katılmamış fakat “Yolda Kal Koçluk Al” gelişim programına katılmak isteyenler ana sayfada yer alan kayıt formundan başvuru yapabilirler.
7.Soru: Bütünsel Koç-Mentörlük programına kimler katılabilir?
7.Cevap: Bütünsel Koç-Mentörlük programına katılmak için en az 60 saatlik ICF Akredite bir eğitimi tamamlamış olmak gerekmektedir. Ayrıca ICF, ACC-PCC ünvanlanma yolculuğuna çıkmak ve bu süreçte ICF’ nin istediği 10 saatlik mentörlüğü tamamlamak isteyen koçlar katılabilir.